$$$ Ragů je váš muž v lusofonní čtvrti na okraji vnějšího Bostonu a v labyrintu MInoTaura. Kolo zn. Schwinn, Nintendo DS a Spofavit. Bez nároku na kohezi $$$

24 October 2007

Škola hrou, sakra$#%

Tak co MIT? Jak se tam máš? Se ptají. Byl u mě objednán článek o mém pobytu, který popravdě zatím nebyl extra produktivní. Zapojil jsem se jako pozorovatel do projektu, kterej chce podporovat "morální rozhodování" ve hrách, což je bizarní a podezřelé, ale člověk se aspoň něco dozví. Chodím na přednášky profesora Jenkinse. Je to celebrita srovnatelná ve svý době s Marshallem McLuhanem, mediální akademik č.1. Jasně, má na to vousy, brejle a kšandy! Skvěle promyšlená image. A dokáže zábavně a chytře mluvit asi úplně o všem, ale nejradši o Hvězdných válkách.
Ale co je nejlepší: Dneska jsem se dověděl, že prostor herní laboratoře GAMBIT je navrženej tak, aby se v něm daly hrát laserový střílečky. A já si furt říkal, proč mají všechny místnosti dveře na dvě strany. Abyste se mohli schovat za rohem a číhat na ty potvory miťácký.
Zřejmě nejbizarnější kus MIT je Media Lab, kde se vynalézají všechny ty hračičky, který budou z 99% k ničemu a z 1% změní svět. No a pod školou je legendární síť tunelů. Chystám se tam, prej to je jako hrát System Shock.
Hry tu berou vážně a pořád dovídám nový věci. Na konzolích je kupodivu daleko víc originálních her. Animal Crossing, Trauma Center, Paper Mario, Okami, ovládání na Wii. Atd. Něco z toho sem chvíli hrál, na něco sem se díval. Ale tohle je taky haluz, doporučuju nejdřív se podívat na video.

About Me

My photo
is a games researcher/music journalist/professional amateur from the Bohemian Forest, Czech Republic